Welcome to my blog :D

Monday, March 28, 2011

Информатички вицови

Зошто слон не може да купи компјутер.
- Се плаши од глувче.


Што имаат заедничко подморница и Windows?
- Штом отвориш прозор почнуваат проблемите.


Зошто плавуша носи глувче во црква?
- Да кликне на икона.


Звони телефон во службата за помош на Microsoft:
-"Добар ден, инсталирам Windiws Vista, што треба да стиснам?"
-"Најдобро стиснете палци"


Што е тоа hardware?
- Дел кој поднесува удари кога не работи Software-от.


Се вози Мујо во автомобил со компјутер.
Компјутерот вели:
- "Мујо, не вози со брзина 60, ограничувањето е 50"
После неко време компјутерот вели:
- "Мујо, не вози со брзина 80, ограничувањето е 50"
На крај компјутерот вели:
- "Застани да излезам, а ти вози колку сакаш"


Жена го испраќа својот маж информатичар во продавница:
- "Купи маргарин, а ако имаат јајца, купи десет"
Мажот информатичар набргу се враќа дома со десет маргарини и вели:
- "Имаат јајца."


Што прави црногорски вирус во компјутер?
- Ништо.


Зошто плавуша го носи компјутерот во болница?
- Да го вакцинира против вирус.


Што значат две стапала на монитор?
- Плавуша пробува да оди на интернет.


Како се вика планина што е 8 пати поголема од Велебит?
- Велебајт!


Што значи Caps на тастатура?
- Полицајци!


Како знаеш дека плавуша работела на компјутер?
- Оставила парче сирење до глувчето.


Класен: - "Перица зошто не беше вчера на училиште?"
Перица: - "Па имав важна утакмица."
Класен: - "Може ли да добијам написмено оправдание?"
Перица: - "Само ако ви го даде мојот PlayStation."


По улица одат три глувчиња: едно полско, едно градско и едно оптичко.


Како работници во Microsoft менуваат сијалица?
- Никако, темницата ја прогасуваат за default.
Доаѓа информатичар на бензинска и бара да му наточат бензин.
Продавачот прашува: - "95 или 98?"
Информатичарот вели: - "Дајте ми XP"


Што вели компјутерџија кога почне да му слабее вид?
-"Слаба ми е графичката картица."


Набавил некој човек компјутер, го приклучува и не работи. Се јавува во фирмата од каде го купил и се жали. Од таму го прашуваат дали сите кабли добро ги приклучил. Не знам, одговара тој, не се гледа добро, нема струја.


Како компјутерџија поправа автомобил.
- Излезе па, повторно влезе во него.


Се фалат децата кој има појак компјутер. И едниот вели:
- "Мојот е толку јак, што наместо глувче, морав да ставам огромен пацов." 


Разговаат две баби:
- "Мојот внук цела ноќ седи пред компјутер, куца по тастатура, па збори на телефон. Ништо нема да биде од него."
- "Мојот пак ќе биде или доктор или пилот - вели втората баба. Кога ќе влезам кај него во соба, насекаде има шприцеви, а тој ми вели: - бабо ајде да летаме. "


Фиќо не успева да закочи и со сета сила се забива во BMW. На дисплејот на BMW се испишува порака: - "Found new hardware. Install?"


Што му вели слаб на дебел компјутерџија:
- Ако сум јас бајт, ти си гигабајт.


Како се однесува вирус кога ќе дојде на Linux?
- Како Алиса во земја на чудата.


Што вели хакер на умирање:
- System ShutDown.


Зошто Windows Millenium служи како чувар во затвор?
- Затоа што увек блокира.


Доаѓа дете дома и прашува:
- "Мамо, дали сум јас downlodiran?, а мајка му одговара:
- "Не сине, ти се роден."


Во овој момент примивте Црногорски вирус. Бидејќи не мрзи, а и не знаеме, ниту имаме искуство со вируси, нашиот вирус функционира на принцип на верба. Значи, ве молиме, прво испратете го вирусот на сите ваши пријатели, а потоа избришете ги сите податоци од вашиот компјутер. Ви благодариме на соработката.


Зошто плавуша сипува вода во компјутер?
- Сака да сурфа.


Што вели компјутерџија кога се дави?
- F1, F1, F1,... 


Му вели Мујо на Хасо:
- "Хасо идеш ли на факс?"
На тоа Хасо одговара:
- "Не јас идам на фотокопир машина."


Седат два компјутера и едниот се фали на другиот:
- "Кај мене е подобра конекцијата."


Стаклорежач ставил оглас на врата:
- "Ги застаклувам сите отвори"
Поминува хакер, го зема телефонот и се јавува:
- "Дали може да ми го застаклите Windows?"
- "Може", одговара стакларот, "само кажете ми дали е Windows 95 или 98, ако е понов купете си нов монитор?


Како плавуша печати?
- Го става мониторот на фотокопир.


Отишла плавуша во телеком и прашува зошто компјутерот не сака да се конектира.
- "Дали го знаеш password-от" - прашува вработениот.
- "6 звездички" - одговара плавуша.


Професор: - "Како се вика прајазик од кој потекнале другите јазици?"
Ученик: - "Паааа.... Turbo Pascal."


Се жали информатичар: - Откако жена ми ја забрани кафаната, најдов среќа во MSN. Сега четувам, пијам под маса и добро ми е.


Компјутерите се како машките. Само што се навикнеш на него и излезе понов модел: поубав, побрз, подобар, попаментен,...


Како полуслепа плавуша гаси компјутер?
- Извади пиштол и пуца во монитор.


Зошто се преладила плавуша додека работела на компјутер.
- Не знаела да затвори Windows. 


Влегува директорот на Oracle во лифт. А во лифтот се возат: Бин Ладен, Садам Хусеин и Бил Гејтс. Директорот на Oracle има пиштол и два куршума. Што мислите во кого ќе пуца?
- Во Бил Гејтс - два пати (за секој случај).


Што значи Windows ME?
- Windows Millenium Error.


Кои се најголеми причини за рушење на системот?
- "Windows."
- "Интерфејс."
- "Windows."
- "Windows."

Колку програмери се потребни за да се смени сијалица.
- Николку, тоа е хардверски проблем.Стојат две деца во глаерија пред слика од Пикасо. Едното дете му вели на другото:
- "Се кладам, дека драјверите за принтер го зезнале Пикасо."


Го прашуваат Бил Гејтс зошто кокошка ја преминала улицата? Бил Гејтс одговара:
- "Во втора половина на 2010 година ќе издадеме бета верзија на КОКОШКА XP, која ќе може не само да ја преминува улицата туку и да снесе 64 битни јајца со Active-X контоли вградени во жолчката на јајцето."


Идеален вирус испратен на Црногорци:
- "Сакаш да се кладиме дека нема да напишеш: format c:"


Како се крстат информатичарите:
- Во има на Отецот, Синот и Светиот Дух ЕНТЕР.


Влегува директорот на Oracle во лифт. А во лифтот се возат: Бин Ладен, Садам Хусеин и Бил Гејтс. Директорот на Oracle има пиштол и два куршума. Што мислите во кого ќе пуца?
- Во Бил Гејтс - два пати (за секој случај).


Што значи Windows ME?
- Windows Millenium Error.


Кои се најголеми причини за рушење на системот?
- "Windows."
- "Интерфејс."
- "Windows."
- "Windows."

Колку програмери се потребни за да се смени сијалица.
- Николку, тоа е хардверски проблем.


Стојат две деца во глаерија пред слика од Пикасо. Едното дете му вели на другото:
- "Се кладам, дека драјверите за принтер го зезнале Пикасо."

Уловил Бил Гејтс златна рипка, и таа му вели:
- "Те молам пушти ме во вода."
Ја пушта Бил Гејтс во вода, а рипката му вели:
- "А, желба?"
Бил Гејтс одговара:
- "Па, ајде добро. Кажи ја желбата."


Доктор и вели на медицинска сестра:
- "Сестро, ве молам приклучете се на интернет и отидете на страницата www.hirurskiintervencii.com и побарајте го делот: Сте започнале операција и не знаете што понатаму."
1 comment: