Welcome to my blog :D

Wednesday, February 15, 2012

И Бил, како и секој друг човек, се пуштал на женски....
Еве пресек од едно пуштање...

.....душо, без тебе сум, како матична без биос, како процесор без кулер.
Неможам да живеам без тебе. Попотребна си ми отколку левиот клик на маусот.
Откако замина ти од мојот живот, ми се појаво пред очи Blue screen of death.
Ми се форматира C-то. Процеротот не крена од -0,2%
Не сака ништо да ми се вклучи...
...Со тебе, денот ми е како 256 мегапикселен екран. Се` гледам поинаку.
Дојди, и заедно е го истражуваме 64 битниот простор, заедно ќе ја измислеме нано-технологијата, wi-fi сетот, светот ќе биде поубаво место за мирцање...

:-DD

Wednesday, May 18, 2011

Tuesday, May 17, 2011

Зошто паѓаме на испитите? -

Информатички вицови

Зошто слон не може да купи компјутер.
- Се плаши од глувче.


Што имаат заедничко подморница и Windows?
- Штом отвориш прозор почнуваат проблемите.


Зошто плавуша носи глувче во црква?
- Да кликне на икона.


Звони телефон во службата за помош на Microsoft:
-"Добар ден, инсталирам Windiws Vista, што треба да стиснам?"
-"Најдобро стиснете палци"


Што е тоа hardware?
- Дел кој поднесува удари кога не работи Software-от.


Се вози Мујо во автомобил со компјутер.
Компјутерот вели:
- "Мујо, не вози со брзина 60, ограничувањето е 50"
После неко време компјутерот вели:
- "Мујо, не вози со брзина 80, ограничувањето е 50"
На крај компјутерот вели:
- "Застани да излезам, а ти вози колку сакаш"


Жена го испраќа својот маж информатичар во продавница:
- "Купи маргарин, а ако имаат јајца, купи десет"
Мажот информатичар набргу се враќа дома со десет маргарини и вели:
- "Имаат јајца."


Што прави црногорски вирус во компјутер?
- Ништо.


Зошто плавуша го носи компјутерот во болница?
- Да го вакцинира против вирус.


Што значат две стапала на монитор?
- Плавуша пробува да оди на интернет.


Како се вика планина што е 8 пати поголема од Велебит?
- Велебајт!


Што значи Caps на тастатура?
- Полицајци!


Како знаеш дека плавуша работела на компјутер?
- Оставила парче сирење до глувчето.


Класен: - "Перица зошто не беше вчера на училиште?"
Перица: - "Па имав важна утакмица."
Класен: - "Може ли да добијам написмено оправдание?"
Перица: - "Само ако ви го даде мојот PlayStation."


По улица одат три глувчиња: едно полско, едно градско и едно оптичко.


Како работници во Microsoft менуваат сијалица?
- Никако, темницата ја прогасуваат за default.
Доаѓа информатичар на бензинска и бара да му наточат бензин.
Продавачот прашува: - "95 или 98?"
Информатичарот вели: - "Дајте ми XP"


Што вели компјутерџија кога почне да му слабее вид?
-"Слаба ми е графичката картица."


Набавил некој човек компјутер, го приклучува и не работи. Се јавува во фирмата од каде го купил и се жали. Од таму го прашуваат дали сите кабли добро ги приклучил. Не знам, одговара тој, не се гледа добро, нема струја.


Како компјутерџија поправа автомобил.
- Излезе па, повторно влезе во него.


Се фалат децата кој има појак компјутер. И едниот вели:
- "Мојот е толку јак, што наместо глувче, морав да ставам огромен пацов."Разговаат две баби:
- "Мојот внук цела ноќ седи пред компјутер, куца по тастатура, па збори на телефон. Ништо нема да биде од него."
- "Мојот пак ќе биде или доктор или пилот - вели втората баба. Кога ќе влезам кај него во соба, насекаде има шприцеви, а тој ми вели: - бабо ајде да летаме. "


Фиќо не успева да закочи и со сета сила се забива во BMW. На дисплејот на BMW се испишува порака: - "Found new hardware. Install?"


Што му вели слаб на дебел компјутерџија:
- Ако сум јас бајт, ти си гигабајт.


Како се однесува вирус кога ќе дојде на Linux?
- Како Алиса во земја на чудата.


Што вели хакер на умирање:
- System ShutDown.


Зошто Windows Millenium служи како чувар во затвор?
- Затоа што увек блокира.


Доаѓа дете дома и прашува:
- "Мамо, дали сум јас downlodiran?, а мајка му одговара:
- "Не сине, ти се роден."


Во овој момент примивте Црногорски вирус. Бидејќи не мрзи, а и не знаеме, ниту имаме искуство со вируси, нашиот вирус функционира на принцип на верба. Значи, ве молиме, прво испратете го вирусот на сите ваши пријатели, а потоа избришете ги сите податоци од вашиот компјутер. Ви благодариме на соработката.


Зошто плавуша сипува вода во компјутер?
- Сака да сурфа.


Што вели компјутерџија кога се дави?
- F1, F1, F1,...


Му вели Мујо на Хасо:
- "Хасо идеш ли на факс?"
На тоа Хасо одговара:
- "Не јас идам на фотокопир машина."


Седат два компјутера и едниот се фали на другиот:
- "Кај мене е подобра конекцијата."


Стаклорежач ставил оглас на врата:
- "Ги застаклувам сите отвори"
Поминува хакер, го зема телефонот и се јавува:
- "Дали може да ми го застаклите Windows?"
- "Може", одговара стакларот, "само кажете ми дали е Windows 95 или 98, ако е понов купете си нов монитор?


Како плавуша печати?
- Го става мониторот на фотокопир.


Отишла плавуша во телеком и прашува зошто компјутерот не сака да се конектира.
- "Дали го знаеш password-от" - прашува вработениот.
- "6 звездички" - одговара плавуша.


Професор: - "Како се вика прајазик од кој потекнале другите јазици?"
Ученик: - "Паааа.... Turbo Pascal."


Се жали информатичар: - Откако жена ми ја забрани кафаната, најдов среќа во MSN. Сега четувам, пијам под маса и добро ми е.


Компјутерите се како машките. Само што се навикнеш на него и излезе понов модел: поубав, побрз, подобар, попаментен,...


Како полуслепа плавуша гаси компјутер?
- Извади пиштол и пуца во монитор.


Зошто се преладила плавуша додека работела на компјутер.
- Не знаела да затвори Windows.


Како се крстат информатичарите:
- Во има на Отецот, Синот и Светиот Дух ЕНТЕР.


Влегува директорот на Oracle во лифт. А во лифтот се возат: Бин Ладен, Садам Хусеин и Бил Гејтс. Директорот на Oracle има пиштол и два куршума. Што мислите во кого ќе пуца?
- Во Бил Гејтс - два пати (за секој случај).


Што значи Windows ME?
- Windows Millenium Error.


Кои се најголеми причини за рушење на системот?
- "Windows."
- "Интерфејс."
- "Windows."
- "Windows."

Колку програмери се потребни за да се смени сијалица.
- Николку, тоа е хардверски проблем.


Зошто се преладила плавуша додека работела на компјутер.
- Не знаела да затвори Windows.


Стојат две деца во глаерија пред слика од Пикасо. Едното дете му вели на другото:
- "Се кладам, дека драјверите за принтер го зезнале Пикасо."


Го прашуваат Бил Гејтс зошто кокошка ја преминала улицата? Бил Гејтс одговара:
- "Во втора половина на 2010 година ќе издадеме бета верзија на КОКОШКА XP, која ќе може не само да ја преминува улицата туку и да снесе 64 битни јајца со Active-X контоли вградени во жолчката на јајцето."


Идеален вирус испратен на Црногорци:
- "Сакаш да се кладиме дека нема да напишеш: format c:"

Колку програмери се потребни за да се смени сијалица.
- Николку, тоа е хардверски проблем.


Стојат две деца во глаерија пред слика од Пикасо. Едното дете му вели на другото:
- "Се кладам, дека драјверите за принтер го зезнале Пикасо."

Уловил Бил Гејтс златна рипка, и таа му вели:
- "Те молам пушти ме во вода."
Ја пушта Бил Гејтс во вода, а рипката му вели:
- "А, желба?"
Бил Гејтс одговара:
- "Па, ајде добро. Кажи ја желбата."


Доктор и вели на медицинска сестра:
- "Сестро, ве молам приклучете се на интернет и отидете на страницата www.hirurskiintervencii.com и побарајте го делот: Сте започнале операција и не знаете што понатаму."


Влегува директорот на Oracle во лифт. А во лифтот се возат: Бин Ладен, Садам Хусеин и Бил Гејтс. Директорот на Oracle има пиштол и два куршума. Што мислите во кого ќе пуца?
- Во Бил Гејтс - два пати (за секој случај).


Ранг: +8 (26 гласа)
Што прави програмер кога му е топло?
- Десен клик и рефреш.
Ранг: +15 (49 гласа)
Влегува пијан гејмер со лаптопот во кафеана и му вели на келнерот:
- Келнер наточи 2 GB.
Ранг: -47 (83 гласа)
Супер проводник оди да влезе у дискотека и вратарот му вика:
- Не може да влезеш!
Супер проводникот си оди без да пружи никаков отпор.


Се среќаваат двајца пријатели по долго време и се прашуваат:
- Ти, што правиш во животот?
- Јас сум формацевт.
- Аха, во аптека работиш?
- Не бе, форматирам дискови.


Saturday, May 14, 2011

Wednesday, April 13, 2011

Информатички вицовиХиперлинк за информатички вицови

Monday, March 28, 2011

Информатички вицови

Зошто слон не може да купи компјутер.
- Се плаши од глувче.


Што имаат заедничко подморница и Windows?
- Штом отвориш прозор почнуваат проблемите.


Зошто плавуша носи глувче во црква?
- Да кликне на икона.


Звони телефон во службата за помош на Microsoft:
-"Добар ден, инсталирам Windiws Vista, што треба да стиснам?"
-"Најдобро стиснете палци"


Што е тоа hardware?
- Дел кој поднесува удари кога не работи Software-от.


Се вози Мујо во автомобил со компјутер.
Компјутерот вели:
- "Мујо, не вози со брзина 60, ограничувањето е 50"
После неко време компјутерот вели:
- "Мујо, не вози со брзина 80, ограничувањето е 50"
На крај компјутерот вели:
- "Застани да излезам, а ти вози колку сакаш"


Жена го испраќа својот маж информатичар во продавница:
- "Купи маргарин, а ако имаат јајца, купи десет"
Мажот информатичар набргу се враќа дома со десет маргарини и вели:
- "Имаат јајца."


Што прави црногорски вирус во компјутер?
- Ништо.


Зошто плавуша го носи компјутерот во болница?
- Да го вакцинира против вирус.


Што значат две стапала на монитор?
- Плавуша пробува да оди на интернет.


Како се вика планина што е 8 пати поголема од Велебит?
- Велебајт!


Што значи Caps на тастатура?
- Полицајци!


Како знаеш дека плавуша работела на компјутер?
- Оставила парче сирење до глувчето.


Класен: - "Перица зошто не беше вчера на училиште?"
Перица: - "Па имав важна утакмица."
Класен: - "Може ли да добијам написмено оправдание?"
Перица: - "Само ако ви го даде мојот PlayStation."


По улица одат три глувчиња: едно полско, едно градско и едно оптичко.


Како работници во Microsoft менуваат сијалица?
- Никако, темницата ја прогасуваат за default.
Доаѓа информатичар на бензинска и бара да му наточат бензин.
Продавачот прашува: - "95 или 98?"
Информатичарот вели: - "Дајте ми XP"


Што вели компјутерџија кога почне да му слабее вид?
-"Слаба ми е графичката картица."


Набавил некој човек компјутер, го приклучува и не работи. Се јавува во фирмата од каде го купил и се жали. Од таму го прашуваат дали сите кабли добро ги приклучил. Не знам, одговара тој, не се гледа добро, нема струја.


Како компјутерџија поправа автомобил.
- Излезе па, повторно влезе во него.


Се фалат децата кој има појак компјутер. И едниот вели:
- "Мојот е толку јак, што наместо глувче, морав да ставам огромен пацов." 


Разговаат две баби:
- "Мојот внук цела ноќ седи пред компјутер, куца по тастатура, па збори на телефон. Ништо нема да биде од него."
- "Мојот пак ќе биде или доктор или пилот - вели втората баба. Кога ќе влезам кај него во соба, насекаде има шприцеви, а тој ми вели: - бабо ајде да летаме. "


Фиќо не успева да закочи и со сета сила се забива во BMW. На дисплејот на BMW се испишува порака: - "Found new hardware. Install?"


Што му вели слаб на дебел компјутерџија:
- Ако сум јас бајт, ти си гигабајт.


Како се однесува вирус кога ќе дојде на Linux?
- Како Алиса во земја на чудата.


Што вели хакер на умирање:
- System ShutDown.


Зошто Windows Millenium служи како чувар во затвор?
- Затоа што увек блокира.


Доаѓа дете дома и прашува:
- "Мамо, дали сум јас downlodiran?, а мајка му одговара:
- "Не сине, ти се роден."


Во овој момент примивте Црногорски вирус. Бидејќи не мрзи, а и не знаеме, ниту имаме искуство со вируси, нашиот вирус функционира на принцип на верба. Значи, ве молиме, прво испратете го вирусот на сите ваши пријатели, а потоа избришете ги сите податоци од вашиот компјутер. Ви благодариме на соработката.


Зошто плавуша сипува вода во компјутер?
- Сака да сурфа.


Што вели компјутерџија кога се дави?
- F1, F1, F1,... 


Му вели Мујо на Хасо:
- "Хасо идеш ли на факс?"
На тоа Хасо одговара:
- "Не јас идам на фотокопир машина."


Седат два компјутера и едниот се фали на другиот:
- "Кај мене е подобра конекцијата."


Стаклорежач ставил оглас на врата:
- "Ги застаклувам сите отвори"
Поминува хакер, го зема телефонот и се јавува:
- "Дали може да ми го застаклите Windows?"
- "Може", одговара стакларот, "само кажете ми дали е Windows 95 или 98, ако е понов купете си нов монитор?


Како плавуша печати?
- Го става мониторот на фотокопир.


Отишла плавуша во телеком и прашува зошто компјутерот не сака да се конектира.
- "Дали го знаеш password-от" - прашува вработениот.
- "6 звездички" - одговара плавуша.


Професор: - "Како се вика прајазик од кој потекнале другите јазици?"
Ученик: - "Паааа.... Turbo Pascal."


Се жали информатичар: - Откако жена ми ја забрани кафаната, најдов среќа во MSN. Сега четувам, пијам под маса и добро ми е.


Компјутерите се како машките. Само што се навикнеш на него и излезе понов модел: поубав, побрз, подобар, попаментен,...


Како полуслепа плавуша гаси компјутер?
- Извади пиштол и пуца во монитор.


Зошто се преладила плавуша додека работела на компјутер.
- Не знаела да затвори Windows. 


Влегува директорот на Oracle во лифт. А во лифтот се возат: Бин Ладен, Садам Хусеин и Бил Гејтс. Директорот на Oracle има пиштол и два куршума. Што мислите во кого ќе пуца?
- Во Бил Гејтс - два пати (за секој случај).


Што значи Windows ME?
- Windows Millenium Error.


Кои се најголеми причини за рушење на системот?
- "Windows."
- "Интерфејс."
- "Windows."
- "Windows."

Колку програмери се потребни за да се смени сијалица.
- Николку, тоа е хардверски проблем.Стојат две деца во глаерија пред слика од Пикасо. Едното дете му вели на другото:
- "Се кладам, дека драјверите за принтер го зезнале Пикасо."


Го прашуваат Бил Гејтс зошто кокошка ја преминала улицата? Бил Гејтс одговара:
- "Во втора половина на 2010 година ќе издадеме бета верзија на КОКОШКА XP, која ќе може не само да ја преминува улицата туку и да снесе 64 битни јајца со Active-X контоли вградени во жолчката на јајцето."


Идеален вирус испратен на Црногорци:
- "Сакаш да се кладиме дека нема да напишеш: format c:"


Како се крстат информатичарите:
- Во има на Отецот, Синот и Светиот Дух ЕНТЕР.


Влегува директорот на Oracle во лифт. А во лифтот се возат: Бин Ладен, Садам Хусеин и Бил Гејтс. Директорот на Oracle има пиштол и два куршума. Што мислите во кого ќе пуца?
- Во Бил Гејтс - два пати (за секој случај).


Што значи Windows ME?
- Windows Millenium Error.


Кои се најголеми причини за рушење на системот?
- "Windows."
- "Интерфејс."
- "Windows."
- "Windows."

Колку програмери се потребни за да се смени сијалица.
- Николку, тоа е хардверски проблем.


Стојат две деца во глаерија пред слика од Пикасо. Едното дете му вели на другото:
- "Се кладам, дека драјверите за принтер го зезнале Пикасо."

Уловил Бил Гејтс златна рипка, и таа му вели:
- "Те молам пушти ме во вода."
Ја пушта Бил Гејтс во вода, а рипката му вели:
- "А, желба?"
Бил Гејтс одговара:
- "Па, ајде добро. Кажи ја желбата."


Доктор и вели на медицинска сестра:
- "Сестро, ве молам приклучете се на интернет и отидете на страницата www.hirurskiintervencii.com и побарајте го делот: Сте започнале операција и не знаете што понатаму."